Strieper Craft Beer

Brouwerij

Brouwerij

Strieper Craft Beer

Brew

Strieper Craft Beer

Ferment

Strieper Craft Beer

Bottle

Strieper Craft Beer Company is ontstaan uit een gezamenlijke passie voor speciaalbier.

ontstaan

De aanleiding om zelf te gaan brouwen was een avondcursus blikbrouwen. Dat heeft de vonk doen overslaan. Het leidde ertoe dat vier Valkenswaardse vrienden in 2014 startten met hobbybrouwen onder de naam “De Strieper”.

Het blikbrouwen hadden we al snel gezien. Volmout brouwen zoals brouwerijen dat doen, dat is het echte werk! En we namen het vanaf het begin heel serieus. We brouwden niet om zelf alles op te drinken, maar om te verspreiden onder vrienden en familie en zo te ondervinden hoe het bier werd ontvangen. Door proeverijavonden en presentaties maakten we mensen enthousiast over bier en hielden we belangstellenden op de hoogte van onze vorderingen. Binnen de kortste keren waren we elk weekend aan het brouwen.

De zomer van 2016 was een doorslaggevend moment. Rens van Hout stopte met zijn baan en richtte, bijgestaan met advies van zijn drie vrienden, Strieper Craft Beer Company op.

Heden

Momenteel brouwt Strieper Craft Beer Company batches van 1000 liter bij de Weerter Stadsbrouwerij. Strieper Craft Beer Company is daarom een huurbrouwerij. Het wezenlijke verschil met andere huurbrouwerijen is echter dat de huurbrouwer hier zelf brouwt en niet enkel een recept levert en later het bier ontvangt. Wij staan dus zelf aan de basis van ons product!

De Weerter Stadsbrouwerij is een ontmoetingspunt voor iedereen die iets met speciaalbier heeft.

  • Huurbrouwers kunnen zich ontwikkelen door zelf te brouwen en van elkaar te leren. Want brouwers zijn niet echt concurrenten, het zijn eerder collega’s.
  • Bezoekers kunnen hun hart ophalen in het proeflokaal en tussen de drankjes door genieten van een rondleiding in de brouwerij. Aan de bar is keuze uit een ruim assortiment van speciaalbieren. Alle op locatie gebrouwen bieren zijn verkrijgbaar in het proeflokaal.

Toekomst

Strieper Craft Beer Company wil het brede publiek enthousiast maken over speciaalbier. Dat willen wij doen door een breed assortiment op te zetten. Voor elke liefhebber een passend bier. Speciaalbier zit gelukkig al in de lift, maar het grote publiek kent nog steeds maar een beperkt aantal bierstijlen. Wij zijn pas tevreden zodra we niet meer hoeven uitleggen wat Geuze, Russian Imperial Stout of Barrel Aging is.