Strieper Craft Beer

Kwaliteit in plaats van kwantiteit

Kwaliteit in plaats van kwantiteit

 

VALKENSWAARD – Niet meteen doorslikken maar even in de mond houden totdat het koolzuur is verdwenen. Het speciale glas, smal aan de onderkant, houdt de schuimkraag – en daarmee het aroma beter vast. Hogere bierkunde werd er gisteren bedreven in café De Bel in Valkenswaard, waar de echte fijnproevers van speciaalbier bijeenkwamen voor het Bierfestival Gerst.

Met ruim 120 bieren in het assortiment is De Bel hét biercafé van Valkenswaard. Als De Bel het niet heeft, vergeet het dan maar. Bier – en dan met name speciale soorten – is nog altijd bezig aan een opmars en bij het Valkenswaardse café wordt daar handig op ingespeeld.

“Bier is de nieuwe wijn”, zegt Paul van den Dungen, alias de Biergondiër. Hij heeft in de ogen van veel mannelijke gasten een droombaan: zijn hele leven draait om het gerstenat. Hij ondersteunt horecabedrijven op het gebied van speciaalbieren. Qua assortiment maar ook met presentatie, omgang en gastvrijheid. “Het is niet meer alleen plat zuipen. Mensen nemen steeds meer de tijd voor een biertje, voornamelijk in combinatie met lekker eten. Niet voor niets hebben steeds meer goede restaurants naast een wijnarrangement ook een bierarrangement. De Librije bijvoorbeeld heeft inmiddels ook een bierkaart. Ik ben niet zo onder de indruk van hun aanbod maar het geeft wel aan dat bier – ook in sterrenrestaurants – aan een sterke opmars bezig is.”

Lees het artikel op de website van het Eindhovens Dagblad